Saturday, March 2, 2013

Ketenangan

Assalamualaikum dan selamat malam kalian !

Alhamdulillah, tenang ! Lega ! Ringan kepala ! Sungguh, siapa kata aku tak betul ? Siapa kata aku tak mampu ? Dan siapa kata hati aku tak gagah ?

Allahuakbar, aku bukan bongkak, aku bukan sombong, waima aku bukan ego !

Tak, aku cuma nak bagi tahu kat kalian, yang aku dalam keadaan serba 0key ! Ya, aku masih lagi mampu makan macam biasa, aku masih lagi boleh bergelak ketawa, dan aku mampu senyum !

Hahaha, dann sekarang aku masih tersenyum.. Keluarga, kawan-kawan ketahui lah kalian yang aku dalam  normal.. Sungguh, aku terharu dengan keperihatinan korang.. Hanya Allah sahaja mampu balas jasa baik korang..

Dari ujian yang Allah berikan beberapa hari, Alhamdulillah, Allah dah tunjukkan satu persatu kepada si polan.. Satu per satu si polan kena.. Tak setel lagi satu, ada satu lagi yang datang.. Bukan niat aku nak ketawa kan dia, sungguh tak terniat langsung.. Mungkin, hati terlampau sakit sangat, tuh yang reaction macam tuh hati aku tak baik mana pun...

Dari pagi sampai ke malam, aku habiskan masa dengan rumate aku time Diploma dulu.. Dia melayan aku.. Dia melayan celoteh aku.. Dia melayan otak ting-tong aku.. Ya ! Dia mendengar segala isi hati aku.. ! Dan dia juga tuan penasihat yang baik ! Ya, betul aku tak tipu, ayat-ayat dan pandangan dia, sungguh aku terharu sebab pandangan yang matang.. (maklumlah bakal pengantin dan banyak pengalaman )

Terima Kasih Allah ! Engkau menghantar "jentera-jentera" yang kuat untuk aku.. Sungguh, Kau juga telah pinjamkan sekeping ketabahan untuk aku..

Shopping barang-barang kucing, melayan dan terjerit-jerit tengok Spider 3D, lenguhkan kaki ke River Walk Kinta, lepak membuang masa di Gunung Lang, mengisi perut yang sentiasa diminta untuk diisi di Restoran Nasi Vanggey, and last part melayan cicak kobeng kat rumah Shidah bersama dengan angah, zaim n mak nya.. Wahh ! Sungguh, macam aku tak ada apa-apa je masalah..

Masa ? Ya, tu lah aku kata sampai ke malam aku baru balik.. Tapi jangan risau, I dah dapat green light dari papa I.. haha..


*taraaa ! ini lah dia.. gambar yang sempat ketika aku rajin untuk ambilp/s :  Semoga ukhuwah kita ke Jannah ya ! Amiinn.. Terima kasih korang kasi semangat kat aku.. Aku ada cte lawak pasal mamat tuh.. Hahaha.. 

2 comments:

Anonymous said...

Be tough. ALLAH is always wth us ya kawan :)

coretan lia iqmalia said...

Mr/Mrs Anon : Mekasih kawan