Thursday, February 17, 2011


0ke, p0st aku yang lepas ade aku cerita pasal kena main tolak-tolak kereta kan..? haha... Yang neh plak memang ade pasal kereta jugak...

Tengahari yang terik, malas nak tunggu sangat ikut rule sangat bila berdepan dengan trafic light..! Sumpah aku benci kan trafic light...!! Disebabkan trafic light aku jadi begini............

Aku : Weyh line clear kan..? nyampah aku tunggu lampu hijaun.. Dah laa panas...

Zatie : k0 jangan cari pasal Lia...

Aku : Argh, takde polis kan..? Hahha

sekali baik punya polis trafik duk terpacak berdiri kat area skolah Clifford...! Huwaa... Mama help me...!

Pakcik polis bengis : Ke tepi..! ke tepi..! parking kereta tepi..

Lam ati aku cuak nak mati....Huwaa..!

Pakcik Polis Bengis : Keluarkan ic dan lesen..!

Sambil tangan t'ketar2 kuarkan ic n lesen.. Dah bagi, die bawak ke motor besar die yang aku selalu angan2 nk naik n bawak..! ceit!
Sambil tuh aku kene merepek2 ngan pak cik polis sorang lagu tuh... Huh! Saya tau laa pakcik polis oii... Macam laa owg len xwat salah! bukan ak kene langgar ke ape pon..Aduyy..!

Aku : tak dapat diskaun ke..? [cm nk aplikasi kan sbjek cmpny lak]

Polis bengis : kamu bayar dalam tempoh neh baru dapat diskaun.. Kalau x,kamu kne bayar fully...

0ke..! aku bangga pkcik tuh cakap cam tuh.. Mampus kalau mama n papa aku tau... Dah laa lambat gle tulis nye...Malu tau....!!! duk tpacak tepi jalan...!

Ambil jalan mudah,aku call pak tam aku yang keje kat Balai polis cawangan Perlis...! Hurmm.... Kene gelak..! Kene Kutok..! Kene ceramah..! hambik kau Lia.....! Ah lantak ah,janji aku xkene bayar...! haha

Es0k lam pkui 10 lebih aku kene pegy jumpa ASP tuh...haha cuak d0w jumpa pak polisi...hehe...






2 comments:

Qarl said...

lia, ni Qarl promote blog lia;


http://mohdhaiqal.blogspot.com/2011/02/syukriya-part-1.html

Corat-coret said...

tQ qarl...