Monday, May 2, 2011

Contest :: Selamat Hari Guru... Cikgu..!

Kali nie Sempena hari guru Imanshah jemput aku join contest yang di anjurkan..

Yuk..!



-Cikgu-
Saye nak bagitau terima kasih cikgu sebab mengajar kami tanpa mintak sebarang balasan
Yang cikgu mahu, kami anak-anak murid berjaya mencapai matlamat hidup
SELAMAT HARI GURU, Cikgu...!

-Cikgu-
Cikgu, Cikgu ingat tak, tiap kali kelas, saya n geng selalu buat masalah dalam kelas cikgu
Tapi cikgu "sejuk" balik sebab homework yang cikgu bagi semua kami setelkan
Tapi bila datang penyakit kuat bersembang, tetiba cikgu boleh stress teramat sangat 
haha
Memang kelakar kan.. Smpai cikgu dah tak tau nak buat ape
Tue psl bila kami gaduh antare geng n tak bertegur sape,muka cikgu macam terpancar bahagia.. Serius! Tak penah dengar cikgu lain cakap BAGUS kat student cz gaduh
Cikgu lah orang yang pertama yang pernah saya jumpa buat macam tuh
Bila SPM kuar, cikgu ucap tahniah sebab subjek yang cikgu ajar kami score A1 gituu
Kami pun mintak maaf jugak sebab asyik muka saya dan kawan-kawan buat ckgu stress
Tapi cikgu tak pernah benci kami
Sayang cikgu!
SELAMAT HARI GURU, Cikgu..!

-Cikgu-
Bila masuk kelas jek cikgu mesty membebel
Sebab ada di antara kami yang tak siap kan homework, so, cikgu amek "highway" tak bagi kami keluar rehat
Kejam ker cikgu? Yer! Bagi saye umur saya waktu tue, amat kejam
Tapi terima kasih cikgu..!
Cikgu laa cikgu Math yang terbaekk bagi kami, even cikgu bukan bangsa kami
Kami bangga dengan cikgu
Cikgu, cikgu ingat tak, mase cikgu bagi exercise, cikgu ronda setiap tempat kami
Cikgu bukan tengok calculation kami, tapi cikgu tengok JAM d setiap tangan antare kami
Saya ingat lagi cikgu cakap
"APA GUNA JAM BESAR-BESAR, TAPI TAK TEPATI WAKTU"
Hahaha! Waktu tuh saya gelak kat kawan-kawan,sebab ikut trend pakai jam besar-besar
Cikgu anggap kami macam adik, anak dan kawan cikgu sendiri
terima kasih cikgu
SELAMAT HARI GURU...Cikgu....!

-Cikgu-
Cikgu.. Cikgu tak pernah ajar kelas saye
Tapi di sebabkan kami buat hal, dah macam satu sekolah kenal kami
Saya ingat lagi ayat cikgu masa perhimpunan
"NAMA JEK SEKOLAH PEREMPUAN, TAPI PERANGAI SEMUA MACAM LELAKI"
Huwaa..! 
Nak nangis time tuh, cikgu tau?
Salah kami jugak, sebab ponteng
Penat cikgu, sampai tersempu-semput kejar kami
Gelabah kemain kami lari
Haha
Cikgu, bila ingat balek memang kelakar kan?
Kesian cikgu
Sayang cikgu
kami mintak maaf sebab susahkan cikgu
Maybe nak test kelajuan larian cikgu kot
Mane tau kot cikgu dulu atlit sukan
Haha
Sayang cikgu berganda-ganda!
SELAMAT HARI GURU..Cikgu...!

-Cikgu-
Cikgu Displin!
Sape tak kenal kan?
Cikgu laa,cikgu paling bengis dalam ramai-ramai cikgu
Geng saya memang tak pernah makan saman kan cikgu
Mase perhimpunan, cikgu ada aim salah sorang antara kami
Memang die banyak mulut cikgu
Kalau cikgu stepler mulut die pun, keinginan max untuk bercakap paling tinggi
Tak pasal-pasal cikgu gagah kan diri turun dari atas, cikgu pusing-pusing kan pale die dari belakang..! Memang time tuh kalau saya cakap, mesty orang gelak
Semua tuh cikgu telan, sebab cikgu gigih mahu kan yang terbaik untuk kami
Cikgu mahu kami berdisplin, sopan santun
Kadang-kadang bila ingat balik, memang beruntung dapat cikgu macam cikgu
Cikgu didik kami macam anak cikgu sendiri
Tapi ape kan daya, naluri remaja!
Sekarang, kalau jumpa saya nak terima kasih tak terhingga kat cikgu
Budi cikgu tak terbalas rase nye
SELAMAT HARI GURU...Cikgu..!

-Cikgu a.k.a Papa-
Yer, papa adalah cikgu aku
Yer, cikgu aku adalah papa aku
Papa, seorang cikgu
Pernah satu sekolah sewaktu sekolah rendah dahulu
Di sekolah cikgu buat saya macam anak-anak murid lain
Tak pernah cikgu beza-beza kan dengan yang lain
Sehingga kawan-kawan kak long bangga dengan papa sebab tak campur adukkan hal sekolah dan keluarga..!
Kak long tersenyum bila dorang puji papa
Papa rotan jugak kaklong sebab trial UPSR tak dapat A dalam subjek yang papa ajar
Waktu tue marah amat sangat!
Sekarang baru kak long faham kenapa papa buat macam tuh
Kat rumah, Papa tak tunjuk sangat bakat papa yang ada
Kami dilatih tak bergatung sangat
Terima kasih papa
Sebab jadi papa yang bertanggungjawab, penyayang dan pembimbing kami sekelurga
Sebab, menjadi cikgu kaklong yang terbaik
Sehingga tiap kali exam, subjek yang papa ajar dari kecik, kaklong dapat score yang terbaik
SELAMAT HARI GURU.. Buat Cikgu a.k.a Papa...!!

Sekarang, ada di antara anak-anak murid cikgu hampir sampai ke puncak kejayaan
Bila kami datang jumpa cikgu balik, nampak riak muka yang gembira tak terkata dengan kejayaan anak-anak murid cikgu
Cikgu gembira.. Cikgu gembira,kami lagi bahagia..!
Walaupun satu ketika dahulu cikgu perit mendidik kami


"SELAMAT HARI GURU... Cikgu"






13 comments:

yad'z said...

wahhh.... betul2 ikhlas ucapan nieh.. ehhehe... gudluck.. (^_^)

Corat-coret said...

hehe...tenkiu..Memang ikut pengalaman..

IMANSHAH said...

thanks ye..penyertaan diterima

Corat-coret said...

ur welcome... =p

ejulz said...

gud luck.. rindu cikgu.. rindu kenangan sekolah..

thankz follow.. dah follow balik.. :)

Corat-coret said...

yup..sume rindu kt sekolah kan..tQ

OreO HitaM said...

Malas nak join contest2 ni..btw gudluck

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

selamt hari guru cikgu..selamat hari guru pakcik..hehe

sayangi guru anda =D

Corat-coret said...

oreo hitam :tak minat tak pe..jnji rajin komen...haha

iqbal : hehe....yup! stuju sangat

Ferdaus Zulkifli said...

awalnyer..uhuhu

Corat-coret said...

haha...nk wt cm ne kan..semangat !

Eichikatsu said...

Best! :)
X dpt nk di balas jasa seorang guru.

teratai said...

luahan hati seorg anak murid...good luck!