Thursday, November 25, 2010

- Gelak laa Lagi.....!!!!!! -



W0keyh..! Hari nie sungguh2 hari yg membuatkan aku gelak sungguh bercampur dengan perasaan yang sangat malu.. S0, xyah buang mase nak mrepek.. Jum aku crite dari awal pagi sampai kelas petang tadi...

Situasi 1 :
0keyh.. waktu neh aku n kwn2 bru jek lepas abes klas Englis for Business... Dah abes klas 2 jam,kami grak ke bhgian Akademik sbb nk pegi check subjek Pengauditan.. Bkn ape,takot name t'tgl naye jek kene amek sem akan datang... Dah masuk then bagi laa slip salinan pelajar yg ade pd kami... Tgah duk tunggu2 akak tue check aku ngan kawan aku miya kluar laa sbb xde krusi kosong kat dlm tueh.. Kebetulan time tuh ade budak2 pngajian Islam.. So mls nk nyemak, kami keluar... TTbe duk jalan pny jalan, d0rang pgl name aku.. Ngee..! aku egt ape.. Skali kakak tue kate "APE NEH,ORANG LETAK NO MATRIK,BUKANNYA NO TELEFON".... Huwaaa..!!! Nak nages rase nye... Kawan2 aku sume glak kan aku.. Kate mcm2 smpai xegt dnie... Ciss..! Pdhal dlm pd mse yg same dorang nk kne kan aku jek cz ade.............. teeetttt....! [Rahsie milik kerajaan].. Hahaha.. S0, first lesson for today,next time Lia, u've to BECAREFULL... .. Muahhaa!

Situasi 2 :
Waktu neh plak aku dalam klas Audit lepas ke Akademik.. Cte glak kan aku memang dorang xabes lagi... Aku biar jela malas nk layan... Adehh! Sbb ak sedar salah aku sndiri yg tlampau careless sangat.. Klas ari nie,kebetulan plak aku pkai baju kurung warne puple gitue..Hehehe... Pakej dng tundung sedondon dng warne baju... Cewaahhh! Haha.. Oke..! Dah mule masuk En.Aidil,, Die mulakan mukadimah nye pagi neh dng keterangan tentang report assigment kami... Ngee...! Name aku kali neh banyak kali naek.. "Haa awak Iqmalia,xyah nk susah2 cari wrne,awk ikut jek wrne bju awak".. Fuhh oke lagi.. Bdk2 klas sume glak.. Aku pun dng xtau malu,glak jela.. Masuk fasa ke 2... "Saya xnk wrne lain2 yer.. Nk wrne Ungu jugak oke.. kalo x tau,bwk skali Iqmalia ke kedai Balir Jr yg kt dpn tuh" Haha.. Lagi skali kelas gamat.. Yg aku geram name aku.. Wee... aku xkesah lah weyh... Janji kelas happening kan.. Haha.. Aku pun xtahan nk glak, glak jela...

Situasi 3 :
Bile mane kelas petang yang mengantuk! Nasib baik ade pelajar lalu-lalang kt koridor.. B0leh ler mate aku neh melilau.. Dah xlarat nk tongkat kepale sbb mengantuk.. Itue laa akibat bile dah biase tido waktu petang..! Kan padah nye kne diri sndiri... Hehe... Tapi xpelah.. Slagi t'daye n slagi mampu masuk,wt pe jela. Asal kan faham... Hurmm... Tapi tadi ttbe aku ralit menulis ape yg Cik sue cakap,ttbe ade gangguan bunyi blaku.. Fon shida masuk mesej.. Aku tengok die,die pon tgok aku balik.. Then kami pun same2 snyum... Ntah x semene2 aku xthn,aku glak cket n cover lah konon.. [aku mmg xpndai cvr glak]... Aku tutup muke..! Skali Cik Sue prasan laa....!!! 0uh! Mama.... T0l0ng lah anak mu neh... Heee.. "Haa awak zaidatul nape..? 0ke ker..?" Dengan nada tekejut aku jwp "0ke " smbil tunduk muke [k0n0n2 malu]... Tapi Cik Sue mcm xpuas hati, tanya lagi... Aku dah cuak.. Skali SyiQah b0leyh plak baek hati tolong jawab kan " Die stress cik sue"... Haaa udoh, gamat klas lagi...! D0rang sume glak kan aku sbb jwpn SyiQah yg agk hampeh tuh.... Hahahhaa....!


Masalah nye skang neh, hari nie asyik aku jek yg kene... Sungguh pun rase malu ade lagi, tapi bile egt balek, aku rase nk glak sungguh2 pny glak.. Hahaha..!








1 comment:

Rogayah Suparman said...

Hi, I've moved my blog to a new address; rogyhsuparman.blogspot.com due to some problems. Kindly visit&follow my new blog. Trimasss =)