Sunday, May 16, 2010

16 MAY..??



....Assalamualaikum n selamat petang sumer..
(*_*)

16 May..?? Betul ke..?? Ke ak yang silap tgok date neh xpon fon ak neh t'salah setting date..
Haa xsalah lagi ble ak on9 fesbuk kawan2 b'pusu2 wish kan Hepy Teachers Day,Selamat Hari Guru laa n so on..
Xketinggalan jugak aku..!! Evn xdpt jumpe skang neh tenage pengajar yg xkire penat lelah mereka mngjr ak n rakan2 lain,wish kan jek d fesbuk.. Zaman dah moden kan.. Cikgu2 pon masing2 dah ader blog fb mreka sniri..
Cikgu yang slalu ak jmp sape lg kalo x Incik Zainal Azlan B Mohd Shariff.. Haha.. Papa aku laa...

::Sekolah Pertama ::

Pada umur ku menginjak ke 6 tahun,mama n papa ku mngambil keputusan hantar kn aku ke Taski Abim.. Waahh tadika agame tuh.. Neh de laa kate putuz papa aku,kalo mama aku nk msok kan lam skola cine... Hahaha.. 0ke,back 2 d story Cam budak2 lain ble 1st time msok skola,gle larr aku nanges msok skola.. B'mati2an ak nanges sbb aku nk mama ak sentiase ade d dpn mate aku.. Haha.. Haru biru d wat nye.. Ade skali tuh ak xley nk elak lagi sbb nye mama aku terpaksa menipu yang kate nye nak ke ladies.. K fine..!! Aku biarkan jela.. Kang sian lak xthan.. Haha.. Agk nye lam 15 mnit x dtg2 lagi,ngan langkah slumber aku kuar klaz,tgok moto mama xde.. Saahhhhh...!! Aku ken tipu.. Nak nanges..?? Ape ke hal nak nanges dah mama xde..!! Hahaha..
Tp lam ramai2 student kan,aku laa yg pling rapat ngan cikgu aku tuh.. Laz aku jmp cikgu tuh time skola menengah k0wt.. Cikgu tue lak yg tego aku.. Bkn aku yg tego die.. Hehe.. Sayangg cikgu..!! Time cikgu jumpe lia tuh,sy terharu sangat sbb ckgu peluk n cium saya.. Cikgu sayang saya kan..??? haha

:: Sekola Rendah ::

Time aku sekola rendah aku xpenah tukar2 skola cm kawan2 lain.. N skola aku pon jauh ngan tmpt tinggal ak means jauh rumah aku larhh..!! Dan nk tmbah unik nye lagi aku b'sekolah ngan Papa aku sniri...!! OMG..!! Mmg aku xske.. Bkn pe,xbez larh,kalo nk wat prangai pon msty nk cover2 cz mikirkan ayah sniri ade kt skola.. Tp pe kan daye,xmampu nak menghalang kan..?? Hahaha..
Darjah 1-6.. Ye..!! Adik2 aku pon ikot jejak langkah kakak nye (saye) satu skola ngan papa kami.. Aduyai. Mmg bnyk kenangan manis.. Nak ditambah lak,kadang d beri keistimewaan jugak laa n budak2 len xbrani buli kami sbb mreka pk "anak cikgu" laa kate kan.. Aiiihh tue yang maleh dgr nye.. Kenangan yg xbes if kptsn exm yg mongek yg xbpe bez mate tgok...!! Msty laa bapak kite malu kan.. Haha.. Tp aku..?? Ngan pikiran yg xmatang nye,ape aku pedulikan sume tuh.. Dunie aku cme nak keseronokan saje.. Kalo laa dpt d putarkan balik mse tuh.. Msty bahgie..
Still lag contact ngan dorg cme bbrp org jela.. Yg len kalo jmp kt pekan msty xnk tego.. Segan laa pe laa.. Ape yg nk d sgn kn ngan aku..?? Aku sniri xphm..!! Ape2 pon ak doa kn yg tbaekk ntok korg sume.. Smoge korg bjye dnie mahupun akhirat..

:: Sekolah Menengah ::

Tingkatan 1 hingga 5.. Yer..! Aku b'sekolah d SMK Raja Perempuan Kelsom Bukit Chandan.. Satu2 nye skola sume pelajar Perempuan..!! 1st time msok skola neh situasi yg pelik mengelilingi diri aku.. Mane x nye 1st time kot msok skola prmpn.. 0ke..! Bez..! Lame2 aku ley time ngan situasi tsbut.. Cikgu2 nye makk aihhh ade yg garang,baik tp tegas,ade yg lembut.. Masok skola neh aku dah mule rase bebas sbb xsme skola ngan papa aku.. Haha.. Mule wat prangai tmbah2 wktu form 3.. Sikap malaz ngan loyer bruk tambah... Naek form 4,aku dah de geng sniri.. Mmg top bile satu kes yg ktorg wat gemparkan sekolah..!! Aku yg rapat ngan ckgu2 practikal,dorg cm dah xkesah ngan aku.. Time tuhh sedeyhhh..!!! Mmg ak jugak trase tp mase tue Allah sayang kan aku,name ak x d ambil cme kawan2 aku jek... Haha.. Since kjadian tuh rmai ckgu pandang serong kat aku n kwan2 aku.. Tp kami xleey slah kan mreka sbb kami sdr salah kami..!! Maafkan kami cikgu.. Kami sdr kslpan kami,mklm lah xmatang lagi.. Hehe..
Masok f5,ckgu klas kami pening pk kan prangai ak n da group... Ske nyembang,tp keje kami siap kan cikgu...!! Tambah2 wktu BM.. Smpai ckgu penah ugut kami ntok pecah kan kami @ ubah kedudukan kami dlm klas bg elak kn kami bsembang dll.. Haha.. Tp kami b'ubah skjp jek ckgu.. Ckgu pun prasan biler kami bgaduh.. Wahh napak sgt kami neh beri impak bsr lam klas kan..?? haha.. Lawak btol smpai ckgu t'tny2 knp kami gado.. Tp ckgu kate bagos sbb kami xbuat bsg lam klas,n ley fokus lam klas.. Tp xde mkne nye ckgu...
Kami gado kejap,n lpas tuh ckgu pening ngan kami.. Haha.. Tp kami wt mke xtau je kan.. Sian ckgu... Maaf kan kami skali lagi..!! Ape2 pon cikgu dah didik kami sebaik mungkin ckgu.. Budi cikgu xt'balas rse ye..!!

:: PLKN ::

Lepas exm SPM,kan ade program Latihan Khidmat Negara..!! Aku dah tau dahh aku dpat.. Sumpah..!! Time aku dapat tau,mmg aku menci gler..!!! Xsuke..! Xsuke..! Xsuke..!! Nape cikpah,aina n paah xdpt,nape msty aku..??? Waaaa...gle menci...!!!
Tp nk wt cm ne kan,tpkse pegy jugak.. Tp bez cikgu2 nye.. Ade yg lembut,ade yg mak aihhh kalo btempik gegar kem.. Haahah.. Sori ckgu,tkate lak.. Hahah.. 2 bulan stgah aku kat sne.. Sgale duke aku tempuhi.. Gelagat kawan2 kadang yg saket kan hati jek ade yg mncuit hati.. Sume tueh kenangan yg xdpt d kembalikan lagi sbb skali se umur idup.. Itu lahh name kan kehidupan.. Ade yang kite dpt mrase b'ulang kali,de yg skali saje..


Selamat Menyambut Hari Guru.. Zaidatul Iqmalia Zainal Azlan mengucapkan trime kaseh yg xtrhingge kpd ckgu2 yg xpenah jemu mngjar,mndidik n mngur kami...!! Hanye Allah shj yg dpt balaz kan sgale ilmu yg d curah kan
Saya mnx maaf ckgu...!!! Sy bnyk ssh kn ckgu kan.. Tp sy ske..
Hehehe
(*_*)





2 comments:

MoonCikMatJr. said...

mekacih~~
thanks for the wish..haha

Jiwe selerak said...

ngehehe
same2 kawanku..!!
moge jadi cikgu yang t'baekk..!!